Mies eli viisi viikkoa ilman sydäntä ja pulssia

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Teksasilaiset lääkärit Billy Cohn ja Bud Frazier kehittivät taannoin laitteen, joka pystyy korvaamaan sydämen toiminnot. He testasivat laitetta onnistuneesti noin 50 eläimeen, minkä jälkeen heidän vastaanotolleen tuli mies, joka teki kuolemaa.

Heart Stop Beating | Jeremiah Zagar from Focus Forward Films on Vimeo.

Lääkärit päättivät ottaa riskin, poistivat mieheltä sydämen ja asettivat sen tilalle uuden laitteensa. Daily Mail -lehden mukaan kuolemaa tehnyt 55-vuotias Graig Lewis tuotiin lääkärien vastaanotolle, ja ilman uutta sydäntä mies olisi menehtynyt. Lääkärit päättivät asettaa Lewisin sydämen tilalle kehittelemänsä laitteen ja leikkaus toteutettiin onnistuneesti.

Mies eli ilman sydäntä peräti viiden viikon ajan. Laite toimi siten, että sen läpi virtasi verta jatkuvalla liikkeellä, jolloin sydämen lyöntejä ei tarvittu. Toisin sanoen miehellä ei ollut lainkaan pulssia. Laitteen avulla Lewis pystyi elämään ilman, että hän joutui makaamaan sairaalassa dialyysi- ja hengityskoneisiin kytkettynä. Laitteen kanssa mies sai viisi viikkoa lisäaikaa elämäänsä.

PÄIVITYS: Artikkelia on päivitetty, sillä tapaus on vuodelta 2011 ja mies eli operaation jälkeen vain viisi viikkoa.