Mies porasi reikiä kananmunan kuoreen – et usko millainen tulos

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kananmunia koristellaan Suomessa yleensä pääsiäisenä maalaamalla niiden kuoriin värikkäillä väreillä erilaisia kuvioita tai eläimiä. Videolla nähtävällä taiteilijalla on hieman erilainen tapa koristella kananmunia.

Slovenialainen taiteilija Franc Grom tekee uskomattoman herkkää taidetta kananmunien kuoriin poraamalla niihin pieniä reikiä. Kun kananmunan sisälle asetetaan pieni valo kuoren pinnasta paljastuu pieniä yksityiskohtia täynnä oleva kaunis taideteos.

Franc Grom kertoo, että kun hän alkaa poraamaan reikiä kananmunan kuoriin hän ei vielä tiedä, mikä lopputulos tulee olemaan. Grom keksii tekemisen aikana mihin suuntaan hän lähtee viemään teosta. Grom on tehnyt oman henkilökohtaisen ennätyksensä muutama vuosi sitten poraamalla 24.000 reikää yhteen kuoreen hajottamatta sitä.