Näin paljon aamiaisen väliin jättäminen voi lihottaa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tuoreen kyselyn mukaan kaikki, jotka jättävät aamiaisen välistä, syövät todennäköisesti päivän aikana enemmän kuin ne, jotka pitävät huolen tämän päivän ensimmäisen ja tärkeimmän aterian nauttimisesta. Kyselyn mukaan yksi kymmenestä ihmisestä ei syö aamupalaa koskaan, ja muutkin jättävät sen välistä vähintään kerran viikossa.

Aamupalan syömättä jättäminen aiheuttaa useimmat syömään noin 250 kilokaloria ylimääräistä päivän aikana. Ilman erityistä huomiota liikuntaan tällainen kalorimäärä voi lihottaa lähes 12 kiloa vuodessa. Ylimääräisten kalorien taustalla on yleensä nälissään syöty rasvainen tai sokerinen välipala, kuten perunalastut ja suklaa, jotka jäisivät aamupalan syöneillä väliin.

Telegraph-lehden mukaan aamupalan pois jäämisen syynä 30 prosentilla ihmisistä oli, että he eivät tunne itseään erityisen nälkäisiksi aamulla. 23 prosenttia uhrasi aamupalan sen vuoksi, että he saisivat nukkua pienen hetken pidempään. Aamupalan jättämisestä johtuvalla alhaisella verensokerilla on toki muitakin huonoja puolia kuin pelkästään lihomien. Alhainen verensokeri tekee väsyneeksi ja kärttyiseksi, minkä vuoksi ihmiset voivat olla töissä tai koulussa saamattomampia.