Pysäköinninvalvojan toiminta ihmetyttää Tampereella: ”Taisi olla liikaa tekstiä…”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa pysäköinninvalvojat ovat halveksituin ammattiryhmä, koska he jakavat työkseen autoilijoille sakkoja virheellisistä pysäköinneistä. Joskus pysäköinninvalvojat syyllistyvät kuitenkin ylilyönteihin, jotka eivät ainakaan paranna ammattikunnan kuvaa ihmisten silmissä.

Lukijan kuva
Lukijan kuva

Nyt näin on käynyt Tampereella. Parkman-pysäköintisovellusta käyttävä autoilija oli pysäköinyt autonsa ja maksanut siitä sovelluksen avulla. Sovelluksen tarra puuttui auton ikkunasta, mutta sen sijaan autoilija kirjoitti asiaan viittaavan A4-kokoisen viestin tuulilasiin.

– Parkman käytössä. Uusi tuulilasitarra puuttuu. Tarkista. Älä sakota turhaan! viestissä todettiin.

Pysäköinninvalvojat näkevät muutamassa sekunnissa, että pysäköinti on maksettu asianmukaisesti, mutta tällä kertaa luetun ymmärtäminen ei ilmeisesti ollut pysäköinninvalvojan vahvinta alaa. Hän nimittäin kirjoitti parkkisakon, eli pysäköintivirhemaksun, tarkistamatta tilannetta.

Tilanne ja siitä aiheutunut ylimääräinen vaiva autoilijalle olisivat olleet helposti vältettävissä, jos pysäköinninvalvojalla olisi ollut hieman pelisilmää. Saamastaan parkkisakosta suivaantunut autoilija suuntasi suoraan pysäköintitoimistoon, jossa virkailija mitätöi sakon saman tien.

– Sakon mitätöinyt virkailija totesi, että siinä taisi olla tarkastajalle ihan liikaa tekstiä, autoilija totesi viestissään.

Lukijan kuva
Lukijan kuva