Tiikeri helli pentujaan eläintarhassa – ihastuttava näky

Viihdeuutiset · Stara.fi

Villieläinten pitäminen eläintarhoissa on lähtökohtaisesti luonnonvastaista, mutta joitain lajeja pyritään myös suojelemaan pitämällä niitä eläintarhoissa ympäri maailmaa. Tiikerit ovat usein eläintarhojen suosituimpia tähtiä, ja taannoin Yhdysvaltojen Tacomassa syntyi kolme pentua.

Point Defiance Zoo & Aquarium -eläintarhan uumenissa syntyivät 8. lokakuuta sumatrantiikerit Kirana, Indah ja Dari. Nyt niiden emo Jaya on kuvattu hoivaamassa pienokaisiaan aitauksessaan. Kuvaaajan mukaan tiikerit leikkitaistelivat emonsa kanssa, kun kuvia ikuistettiin.

Emo kuitenkin keskeytti leikit ja päätti antaa pienokaisille pesun. Sumatrantiikereitä arvioidaan olevan maailmassa enää noin 300 kappaletta, joten ne ovat erittäin uhanalaisia. Salametsästäjät ovat ajaneet nämä kauniit tiikerit sukupuuton partaalle.