Veneilijät kohtasivat merellä mykistävän upeita vieraita

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Meksikossa joukko veneilijöitä koki todellisen yllätyksen, kun kaksi valasta uiskenteli paikalle tervehtimään heitä. Yksi veneessä ollut sai tämän uskomattoman kokemuksen tallennettua videolle. Meksikossa Bajan niemimaan alueella veneilijöitä lähestyi nimittäin kaksi valasta.

Ensin veden pintaan nousi yksi valas, jonka perässä tuli vielä toinen. Valaat nousivat tervehtimään veneessä olevia ihmisiä ja selkeästi nauttivat saamastaan huomiosta. Ihmiset huomaavat toisen valaan olevan emo ja toisen poikanen, jonka emo puskee pintaan ihmisiä kohti.

Videon julkaissut One World One Ocean kertoo, että pienien veneiden ei ole sallittua lähestyä valaita tai ohjata venettä heidän luokseen, joten valaat saisivat olla rauhassa niin halutessaan. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että valaat haluavat olla vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa, koska ne lähestyvät venettä vapaaehtoisesti ja tulevat ihmisten kosketusetäisyydelle.