Hämmästyttävä sääilmiö videolle – vesi putosi pilvestä kuin pommi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Olemme kertoneet eri puolilla maailmaa esiintyneistä myrskyistä, ukkosista ja sumurintamista, jotka on onnistuttu tallentamaan näyttäviksi kuviksi ja videoiksi. Tuorein tällainen video tulee eteläiseltä pallonpuoliskolta, Australiasta.

Julkaisu käyttäjältä Soil2Soul.

Peter Thompson -niminen mies havaitsi erikoisen sääilmiön Australian Queenslandissa ja päätti kuvata näyn kamerapuhelimellaan. Sadepommiksikin mediassa kutsutussa ilmiössä vesi ja tuuli näyttävät purkautuvan myrskypilvestä hurjalla paineella suoraan maahan. Miehen mukaan tapahtuma kesti vain muutamia minuutteja. Katso video tästä.

ABC-uutissivuston mukaan meteorologit kutsuvat sääilmiötä mikropurkaukseksi. Termillä tarkoitetaan myrskypilven synnyttämää rajua tuulenpurkausta, joka vaikuttaa alle neljän neliökilometrin alueelle. Erikoinen ilmiö saattaa aiheuttaa suuriakin tuhoja.