Pikaruokaravintoloiden ranskalaiset – voiko eron tunnistaa?

Ruoka · Annukka Heikkilä

Ranskanperunoiden rakastajille tehtiin makutesti, jossa heidän piti tunnistaa oman suosikkiravintolansa ranskalaiset. Makutesti ei osoittautunutkaan niin helpoksi kuin he alunperin luulivat.

Ihmiset kertoivat ennen testin alkamista, minkä ravintolan ranskalaiset ovat heidän suosikkejaan. Sen jälkeen he alkoivat maistelemaan niitä ja heidän olisi pitänyt tunnistaa oma suosikkinsa kuuden vaihtoehdon joukosta. Osan suosikkiranskalaiset vaihtuivatkin makutestin aikana.

Mukana oli erilaisia pikaruokaketjuja kuten McDonald’s ja Burger King. McDonald’s, Five Guys ja Burger King tunnistettiin melko nopeasti maistamisen jälkeen. Wendy’s-nimisen pikaruokaketjun ranskalaiset haukuttiin maan rakoon ja niiden kerrottiin maistuvan kivulta, ällöttävältä ja alennusranskalaisilta. Burger King valikoitui lopulta kaikkien testaajien suosikiksi.