Helsingin kesään uusi Colors-konemusiikkifestivaali

Viihdeuutiset · Stara.fi

Helsingin kesään saadaan uusi festivaali. Talven suurimpana elektronisen musiikin tapahtumana tunnetuksi tullut Colors-festivaali järjestetään tänä vuonna myös kesällä, 10. – 12. heinäkuuta.

Samalla tapahtuman musiikkilinjaus laajenee totutusta. Kaapelitehtaalla ja sen ympäristössä järjestettävä Colors-festivaali ei keskity pelkästään elektroniseen musiikkiin, vaan esittelee kiinnostavaa modernia musiikkia laajemmin.

Tapahtumassa on mukana myös Ibizan legendaarinen Space-klubi, joka tekee nyt ensimmäistä kertaa yhteistyötä pohjoismaisen festivaalin kanssa. Space valittiin viime vuonna maailman parhaaksi klubiksi, ja se houkuttelee vuosittain kymmeniä tuhansia kävijöitä. Colorsin taustalta löytyvä Alex Kunnari jättää samalla tuotantotiimeineen vuonna 2011 perustamansa Summer Sound Festivalin.

Colors on järjestänyt Suomen suurimpia elektronisen musiikin tapahtumia 90-luvun luvun lopulta alkaen. Niissä ovat esiintyneet käytännössä kaikki maailman tunnetuimmat elektronisen tanssimusiikin tähdet. Kunnari itse tunnetaan yhtenä ulkomailla menestyneimmistä suomalaisista DJ:stä.

– Tällä hetkellä festivaalikentällä on tilausta intiimimmälle tapahtumalle, joka keskittyy myös vähemmän kaupallisiin artisteihin. Kaapelitehdas ympäristöineen on tällaiselle tapahtumalle täydellinen sijainti, sen rosoisuus yhdistettynä meren läheisyyteen luo kesäfestivaalille loistavat puitteet sekä sisällä että ulkona, Alex Kunnari kertoo.

Ensimmäiset esiintyjät julkistetaan helmikuussa 2015. Samalla myyntiin tulee pieni määrä early bird -lippuja. Colors-festivaali järjestetään yhteistyössä Loud’n Live Promotions Oy:n kanssa.