Nuoret naiset arkailevat kysyä ehkäisystä – tässä ratkaisu

Viihdeuutiset · Stara.fi

Stara avasi äskettäin verkossa lifestyle-sisältöihinsä kuuluvan Ehkäisy-teemasivun, joka on toteutettu yhdessä ammattilaisten kanssa. Sivulta löytyy tietoa eri ehkäisytavoista ja niiden vaikutuksista. Lisäksi naiset voivat testata mikä ehkäisy juuri heille sopisi.

Tutustu Staran Ehkäisy-teemasivuun tästä.

Lääkeyhtiö MSD:n taannoisen Naisterveys-kyselytutkimuksen mukaan nuoret naiset ovat varsin itsenäisiä ehkäisyvalinnan tekemisessä. Kaikista ehkäisyä käyttävistä vastaajista 45 prosenttia ilmoitti tehneensä ehkäisyvalinnan itse ja 48 prosenttia yhdessä lääkärin kanssa. 25 – 34-vuotiaista naisista peräti 58 prosenttia kertoi valinneensa ehkäisymuodon kokonaan itse.

Kaikista naisista vähän yli puolet käy säännöllisesti gynekologilla, mutta 15–24-vuotiaista vain 30 prosenttia. Nuoret naiset ovat arkoja kysymään ehkäisystä lääkäriltään. Valtaosa naisista kokee, että ehkäisyasiat on suhteellisen helppo ottaa lääkärin kanssa puheeksi. Nuorille naisille tämä on kuitenkin selvästi vaikeampaa, ja he tuntevat, ettei heillä ole tarpeeksi tietoa hormonaalisten ehkäisymenetelmien vaikutuksista.