5 hyvää syytä syödä enemmän hedelmiä

Terveys · Annukka Heikkilä

Hedelmien tiedetään olevan vitamiinirikkaita ja terveellisiä välipaloja. Womanitely-verkkosivusto on listannut viisi konkreettista terveyteen vaikuttavaa syytä, minkä vuoksi hedelmiä kannattaisi syödä.

1. Hedelmät auttavat polttamaan rasvaa

On olemassa muutamia hedelmiä, jotka tehostavat rasvan palamista. Ylivoimaisesti parhaat näistä ovat greippi ja sitruuna. Kumpaakin voi puristaa vaikkapa hiukan juomaveden joukkoon piristämään veden makua.

2. Hedelmissä on vähän kaloreita

Suurimmassa osassa hedelmistä on vain vähän kaloreita. Hedelmissä, joissa kaloreita on yllättävän paljon ne tulevat hyvistä lähteistä eivätkä pilaa laihdutusprosessiasi. Esimerkiksi banaanissa on noin 100-120 kilokaloria, joten se on todella sopiva ja runsaskuituinen välipala.

3. Hedelmät toimivat treenin polttoaineena

Hedelmät ovat loistavia nautittavaksi sekä ennen että jälkeen liikuntasuorituksen. Korkean glukoosipitoisuuden vuoksi ne antavat lihaksille hyvää polttoainetta treeniin ja palauttavat lihaksia rasitukselta treenin jälkeen.

4. Hedelmät vähentävät turvotusta

Veden juominen on terveellisiä elämäntapoja opettelevalle ihmiselle todella tärkeää. Joillekin voi tulla yllätyksenä, että muiden nesteiden lisäksi pelkkää vettä tulisi juoda päivän aikana noin kahdesta kolmeen litraan. Appelsiinit, greipit, melonit ja ananakset sisältävät runsaasti hyvin kehoon imeytyvää vettä ja vähentävät turvotusta. Lisää siis hedelmiä ruokavalioosi ja saat lisättyä näin myös päivittäin nautittavan veden määrää.

5. Hedelmät ovat terveellinen välipala

Jos elämäsi on kiireistä eikä aikaa aina löydy kunnolliselle aterialle kannattaa hedelmiä pitää lähettyvillä. Ne ovat terveellinen välipala ja auttavat mieltä pysymään lujana muiden houkuttelevien ja rasvaisten välipalojen varalta.