Poliisit ampuivat pidätyskuvia – pastoreilta tuli odottamaton ehdotus

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kerroimme aiemmin Miamin poliisilaitoksesta, joka käyttää tummaihoisten miesten pidätyskuvia maalitauluina ammuntaharjoituksissaan. Amerikan evankelis-luterilaisen kirkon Facebook-ryhmässä pastorit ovat pohtineet, miten he ilmaisisivat poliisille oman mielipiteensä asiasta.

Pastorit ovat alkaneet julkaista Twitterissä omia kasvokuviaan, joita he kehottavat poliisin käyttämään harjoituksissaan pidätyskuvien sijasta. Kuvissa on käytetty tunnisteita #usemeinstead ja #BlackLivesMatter. Pastori Joy M. Gonnerman kommentoi The Washington Post -lehdelle, että toivoi kuvien vaikeuttavan aseen liipaisimen painamista.

Poliisi on sanonut käyttäneensä kuvia ihonväriin katsomatta ja vannonut, että kyse ei ole rasismin harjoittamisesta. Gonnerman kuitenkin epäilee, että poliisit suostuisivat käyttämään ammuntaharjoituksissaan maalitauluina esimerkiksi oman perheensä kasvokuvia.