Rekisterikilpiin tulossa historiallinen muutos Suomessa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomeen tehtiin vuosikymmeniä sitten lakimuutos, joka mahdollisti autojen erityiskilvet. Sen perusteella autoihin oli mahdollista saada sääntöjen puitteissa haluamansa kilvet. Säännöt tosin olivat tiukat, sillä kilvissä tuli – ja tulee edelleen – olla ensin kahdesta kolmeen kirjainta ja väliviivan jälkeen enintään kolme numeroa.

Iltalehti uutisoi vuosi sitten, että Suomi on viimein seuraamassa lukemattomia muita maita ja siirtymässä vapaasti valittaviin erikoiskilpiin. Tänään Ilta-Sanomat kertoo, että rekisterikilpiuudistus on edennyt eduskunnassa ministerivaihdoksista huolimatta. Lehden mukaan lakimuutos voidaan saada valmiiksi vielä tänä keväänä.

Mikäli erityiskilpisäännös menee läpi, saadaan Suomessa valita Iltalehden mukaan jatkossa korkeintaan kahdeksan merkkiä vapaasti ilman edellä mainittuja rajoituksia. Nykyisin erikoiskilvet maksavat 900 euroa, mutta uusien kilpien hinta ei ole vielä tiedossa. Muutoksen jälkeen suomalaisten autojen rekisterikilvissä voidaan nähdä esimerkiksi tunnukset PENTTI, MIKKOLA, SALMINEN, SANKARI tai PIA4EVA.

Minkä kilven sinä haluaisit autoosi?

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.