14. helmikuuta on kansainvälinen Anti Selfie Päivä: ”Keskittykää läheisiinne”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Nykyisinä narsismin kulta-aikoina itsensä valokuvaaminen, eli selfie-kuvaaminen, on yksi sosiaalisen median näkyvimmistä ilmiöistä. Selfie-sana virallistettiin toissavuonna, kun se hyväksyttiin Oxfordin sanakirjaan. Omakuvat eivät ole kaikkien mieleen, ja 14. helmikuuta onkin julistettu kansainväliseksi Anti Selfie Päiväksi.

Splash
Splash

Selfie-kuvaton päivä on brittiläisen Loveflutter-järjestön lanseeraama teemapäivä, joka perustettiin, koska järjestön jäsenet olivat kyllästyneitä selfie-kuvien ”pinnalliseen hölynpölyyn”. Päiväksi valittiin juuri Ystävänpäivä, koska järjestö haluaa rohkaista ihmisiä keskittymään silloin itsensä sijaan läheisiin, kuten ystäviin ja perheeseen.

Loveflutter toivoo, että selfie-kuvia rakastavat ottaisivat teemapäivänä paperipussin, kirjoittaisivat siihen jotain persoonallisuudestaan ja panisivat pussin päähänsä. Sen jälkeen kuvia pussipäästä voi jakaa vapaasti sosiaalisessa mediassa. Järjestö ei kuitenkaan usko, että ihmiset kykenevät oikeasti olemaan ilman selfie-kuvia edes yhden vuorokauden ajan.

Splash
Splash