YLE: Rinneravintola ei saa mainostaa Minttukaakaota

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaiset ovat viime kuukausina saaneet äimistellä tapaus tapaukselta ihmeellisempiä viranomaisten tulkintoja vuodenvaihteessa voimaan astuneesta alkoholilain muutoksesta. Nyt Yleisradio kertoo, että rinneravintolat eivät saa mainostaa laskettelukeskusten hittijuomaa Minttukaakaota.

Stara
Stara

Väkevien alkoholituotteiden mainontakielto ravintolan ulkopuolella on ollut voimassa myös aikaisemman alkoholilain aikana, mutta siitä huolimatta rinneravintoloiden ulkopuolella esimerkiksi huippusuosituilla terasseilla on nähty jo vuosikymmenten ajan mainoksia muun muassa Jägermeisteristä, Jaloviinasta ja Minttukaakaosta, joista viimeksi mainittu on Minttu-viinalla terästettyä kaakaota.

Vuodenvaihteen jälkeen viranomaisten linja on tiukentunut, sillä jatkossa Minttukaakaota ei ole enää saanut mainostaa lainkaan rinneravintolan ulkopuolella. Sen sijaan mietoja alkoholijuomia saa jatkossakin mainostaa esimerkiksi terassilla tai ravintolan pihalla. Kaikenlaiset maininnat Minttukaakaosta tulee poistaa myös esitteistä, verkkosivuilta ja lehdistä.