Arman Alizad paljasti hengenvaarastaan: ”Ilman hoitoa olisin kuollut”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Stara kertoi taannoin kuinka suosittu televisiotähti Arman Alizad oli jouduttu kiidättämään sairaaalahoitoon ilmeisesti Pohjois-Etiopiassa, jossa mies on kuvaamassa televisiosarjaansa. Nyt Arman on paljastanut reissublogissaan mistä vaarallisessa tilanteessa oli kyse.

Facebook
Facebook

Arman Alizad oli kuvaajansa Tuukka Tiensuun kanssa kuvaamassa Etiopiassa, kun he kävelivät 50 asteen paahtavasa helteessä 2,5 päivää suola-aavikolle, jossa Arman työskenteli päivän raskaassa työssä suolaa kaivaen. Urakka oli kuitenkin miehelle liikaa, ja tuloksena oli hengenvaarallinen tilanne. Ensin hän sai vatsakipuja, kramppeja sekä huimausta ja heikotusta.

– Kukaan ei osannut arvata mikä minua vaivasi, koska oireita oli niin paljon. Tilanne muuttui koko ajan pahemmaksi ja karavaanin johtaja Araji oli sitä mieltä, että minut on saatava pois aavikolta ja hoitoon. Kipu oli sietämätön ja tuntui että kuolen. Hengittäminen oli myös vaikeata, Arman Alizad kirjoitti blogissaan.

Arman kuljetettiin kamelilla kaliumlouhoksen asutuskeskukseen, jossa oli onneksi paikalla lääkäri. Arman pantiin välittömästi tiputukseen ja hänestä otettiin testejä. Pian selvisi, että kyseessä oli päiväkausien uurastamisesta johtunut vakava nestehukka ja suolistoinfektio.

– Nestehukka oli niin pitkällä, että ilman hoitoa seuraavat askeleeni olisivat olleet lääkärin mukaan koko kropan lihaskouristukset, tajunnan menetys ja kuolema, Alizad jatkoi.

Taannoin Arman Alizad oli kuvaamassa televisiosarjaansa Nepalin vuoristossa, kun vakava vuoristotauti iski kilometrien korkeudessa. Tauti pakotti hänet ja kuvaajan laskeutumaan vuorilta ja hakeutumaan hoitoon.