Järkyttävä suomalaisdokumentti Afrikasta: ”1 000 sarvikuonoa vuodessa…”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ympäri maailmaa villieläinten salametsästys on tehnyt lukemattomista eläinlajeista uhanalaisia, mutta listan kärjessä ovat muun muassa sarvikuonot. Viime vuonna Afrikassa salametsästettiin arviolta 1.000 sarvikuonoa, eli kolme päivässä. Osa niistä oli vielä hengissä, kun osa päästä leikattiin irti sarven vuoksi.

Kuva: If A Rhino Falls
Kuva: If A Rhino Falls

Suomalainen kuvaaja Jere Hietala on nyt toteuttanut yhdessä videokuvaaja Joonas Kenttämiehen ja Silent Heroes Foundationin kanssa If A Rhino Falls -dokumentin, joka kertoo salametsästäjien sairaalloisesta toiminnasta. Viime vuoden lokakuussa Namibiassa kuvatussa dokumentissa seurataan salametsästäjiä vastaan taistelevien ihmisten toimintaa ja

– Minulle tämä hyväntekeväisyysprojekti on unelma, jossa voin auttaa eläimiä ja antaa takaisin osan siitä hyvästä, jota olen itse vastaanottanut elämässäni. Toivon tästä projektista suurta, jotain jolla olisi merkitystä, Jere Hietala kommentoi.

Jere Hietalan tuottaman dokumentin on ohjannut Joonas Kenttämies. Dokumentin oheinen traileri julkaistiin toissapäivänä.