Lento-onnettomuuden syynä lentäjän selfie-poseeraus

Ohhoh! · Annukka Heikkilä

Kaksipaikkainen Cessna 150 -lentokone tippui maahan maaliskuussa 2014. Onnettomuudessa kuoli kaksi koneessa ollutta henkilöä. Nyt myöhemmin koneesta löydetystä GoPro-kamerasta on käynyt ilmi, että lentäjä ja matkustaja ottivat lennon aikana selfie-kuvia, mikä saattoi johtaa koneen tippumiseen.

The Denver Post -lehden mukaan konetta oli ohjannut 29-vuotias lentäjä Amritpal Singh. Matkustajan paikalla hänellä oli mukanaan muusikko, jonka oli tarkoitus soittaa konsertti Adams City -lukion opiskelijoille tulevina päivinä.

National Transportation Safety Board kertoo tutkijoidensa löytäneen onnettomuuspaikalta GoPro-kameran, joka sisälsi Singhin kuvaamia videoita ja kuvia edeltäviltä lennoilta. Kamerasta olí löytynyt myös valokuva, jonka lentäjä oli ottanut itsestään onnettomuuteen päättyneen lennon aikana. Tutkijoiden mukaan on hyvin todenäköistä, että lennon aikana kuvaaminen aiheutti koneen hallinnan menettämisen ja lopulta tippumisen, koska koneesta ei löytynyt mitään teknistä vikaa.