Lontoon hylätyistä metrotunneleista kaavaillaan pyöräteiden verkostoa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lontoossa on yksi maailman tunnetuimmista metroverkoista, mutta sielläkin löytyy jo käytöstä poistettuja metrolinjoja syvällä maan alla. Nyt näille hylätyille metrotunneleille on keksitty nerokasta uusiokäyttöä, kun niistä kaavaillaan maanalaisia pyöräteitä.

YouTube
YouTube

Lontoon kelit eivät tunnetusti suosi aina pyöräilijöitä, mutta jatkossa pitkiäkin matkoja voidaan taittaa vanhoissa metrotunneleissa. Sanfranciscolainen yritys Gensler työstää parhaillaan suunnitelmaa, jossa Jubilee ja Piccadilly -linjojen osia muutettaisiin pyöräteiksi, joiden alusta valaisisi itse itsensä.

Lopulta Lontoon alla voisi risteillä pyöräteiden verkosto, jolla olisi suora yhteys maan pinnalle. Suunnitelma on jo sillä asteella, että se voitti The Best Conceptual Project -sarjan London Planning Awards -gaalassa.