Kannabista voi ostaa automaatista – kuin karkkiautomaatti

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Pian kannabiksen ostaminen on lähes yhtä helppoa kuin pienen välipalan tai makeisen. Kannabista varten on kehitetty automaatti, jossa on myynnissä iso valikoima kannabista lääkekäyttöön. Kannabista myyvä ZaZZZ-niminen automaatti on American Green -nimisen yrityksen valmistama.

ZaZZZ-automaatti tulee Seattle Caregivers -myymälän sisälle Etelä-Seattleen ja se sisältää laajan valikoiman kannabista. Automaatissa on tunnistin, joka skannaa henkilöllisyystodistuksesta käyttäjän tiedot. Automaatti pystyy lukemaan, onko henkilöllä oikeus ostaa kannabista ja löytyykö hänen tiedoistaan lääkärin kirjoittama todistus siitä. Kuka tahansa ei siis pysty käyttämään automaattia.

ZaZZZ-automaatit ovat olleet jo käytössä Coloradossa, missä lääkekannabiksen käyttö on laillistettu aikaisemmin. Lakiuudistuksen myötä kannabista saa ostaa automaatista nyt myös Seattlesta. Yahoo-sivustolle kommentoineen American Green -yrityksen toimitusjohtajan Stephen Shearin mukaan automaatteja on tulevaisuudessa mahdollista saada kaikkiin maihin, joissa kannabiksen käyttö lääkkeenä on laillista.