8-vuotiaan koskettava kirje – kertoi transsukupuolisuudestaan

Viihdeuutiset · Annika Kela

Newyorkilainen koululainen on avautunut hellyttävällä tavalla tuntemuksistaan. Lempinimeltään Qbdooksi kutsuttu kahdeksanvuotias on syntynyt tytöksi, mutta kokee olevansa poika. Reipas koululainen on nyt kirjoittanut kirjeen, jossa hän kertoo itsestään ja transsukupuolisuudestaan.

Qbdoon äiti Francisca on aina hyväksynyt lapsensa sellaisena kuin hän on. Kun kaksi vuotta sitten Qbdoo halusi alkaa pukeutua pojan vaatteisiin, oli äiti lapsensa tukena. Perheenjäsenille Qbdoo on poika. Perheenjäsenet ovat kuvanneet suloisen kotivideon, jossa Qbdoo lukee kirjeensä ääneen.

Kuvat lapsen kirjoittamasta kirjeestä ovat levinneet sosiaalisessa mediassa. Tulevaisuudessa hän tulee tarvitsemaan kaiken mahdollisen tuen tavoitellessaan oikeaa identiteettiään. Todennäköisesti Qbdoo tulee vaihtamaan sukupuoltaan vastaamaan hänen todellista minäänsä.

Kahdeksanvuotiaan koululaisen rohkea ja reipas asenne on muita kannustava. Qbdoo on perheensä kanssa osoittanut hyvää esimerkkiä muille perheille, jotka ovat käyneet läpi saman asian omien lastensa kanssa. Sosiaalisessa mediassa Qbdoo on saanut paljon tukea ja hän tietää, ettei hän tule koskaan olemaan yksin asiansa kanssa.