Humalainen gorilla hyökkäsi valokuvaajan kimppuun

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Luontokuvaaja kokee viidakossa kauhun hetkiä, kun isokokoinen gorilla hyökkää sen päälle. Gorillan epäillään olleen bambunversojen syömisen jälkeen humalankaltaisessa olotilassa, mikä oli tehnyt siitä aggressiivisen.

46-vuotias Christophe Courteau oli ottamassa valokuvia Ruandan Volcanoes-nimisessä kansallispuistossa, kun gorillaperheen alfauros hyökkäsi hänen päälleen. 250 kiloa painava gorilla oli tulistunut kuvaajalle ja alkanut lyömään tätä nyrkeillä. Courteau kertoi Daily Mail -lehdelle, että gorillan hyökkäys ja paino hänen päälllään tuntui siltä kuin juna olisi ajanut hänen ylitseen.

Valokuvaaja ja hänen kanssaan ollut seurue epäilevät, että harmaaselkäinen Akarevuro-gorilla ja koko gorillaperhe oli syönyt bambunversoja. Bambunversojen syöminen vaikuttaa gorilloihin samalla tavalla kuin alkoholi ihmisiin. Versoilla on humalluttava vaikutus ja ne saivat gorillat tavallista innostuneimmiksi ja aggressiivisemmiksi.