Ihotautilääkäri paljastaa – naisten kannattaa sheivata kasvojaan

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

46-vuotias Angela Garvin herää kolme kertaa viikossa vähän aiemmin töihin kuin yleensä, koska hänen aamurutiineihinsa kuuluu kasvojen ihokarvojen ajeleminen. Se on ollut hänen sileän ihonsa salaisuus jo kahdeksan vuotta eikä hän voisi omien sanojensa mukaan olla tyytyväisempi lopputulokseen. Ihotautilääkärit ovat paljastaneet, että asiassa on perää.

Tohtori Michael Prager paljastaa Daily Mail -lehdelle, että parran ajaminen vaikuttaa siihen, että miehillä on vähemmän ryppyjä ja heidän kasvojensa iho saattaa ikääntyä hitaammin. Tämä johtuu siitä, että aina kun ihoa kuoriutuu pois, ihoon tulee haava tai se ärsyyntyy iho alkaa muodostaa kollageenia. Kollageenin tuotanto tehostuu esimerkiksi silloin, kun iho menee rikki auttaakseen ihon korjaantumista ja solujen uusiutumista.

Ihokarvojen ajeleminen vaikuttaa samalla tavalla naisten ihoon, vaikka karvat ovatkin hennompia. Terä kuorii ihoa ja poistaa kuolleita ihosoluja, jolloin kollageenin tuotanto tehostuu ja esimerkiksi rypyt vähenevät. Ihon kuorimisella voisi olla samanlainen vaikutus, mutta harva nainen jaksaa kuoria kasvojensa ihoa yhtä usein kuin miehet ajavat partansa.