Mullistava uusi sipulilajike – ei enää kyyneleitä tai pahaa hengitystä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet välttelevät sipulin leikkaamista ja delegoivat kyseisen työtehtävän jollekin muulle jos vain mahdollista, koska se alkaa kirveltämään silmiä ja silmät voivat alkaa vuotamaan. Jotkut jättävät sipulisen ruoat myös syömättä, koska pelkäävät sipulin aiheuttavan pahanhajuista hengitystä.

Vihdoin eräs maanviljelijä on kehitellyt sipulilajikkeen, jota monet ovat odottaneet. Bedfordshirelainen maanviljelijä Alastair Findlay on kehitellyt punasipulilajikkeen, jonka ei pitäisi aiheuttaa pahanhajuista hengitystä tai saada silmiä vuotamaan sipulia leikatessa. Findlay on kehitellyt lajiketta 20 vuotta ja maistellut 400 – 500 sipulia vuosittain.

Sipulilajike tulee ensimmäisenä myyntiin Asda-marketteihin. The Telegraph -lehden toimittaja Olivia Goldhill kokeili leikata sipulia ja kertoi, että sipuli tuoksui tavalliselta oikealta sipulilta, mutta ei sisällä samanlaisia happoja, jotka saavat silmät vuotamaan.