Selfie-keppi kiellettiin museoissa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Niin kutsuttu selfie-keppi oli monille yksi viime joulun hittilahjoista. Kuten nimikin kertoo, kyseessä on hieman ongen vapaa muisttutava keppi, johon oman puhelimensa voi kiinnittää selfie-kuvien ottamisen helpottamiseksi.

Selfie-intoilijat joutuvat kuitenkin jättämään keppinsä kotiin, mikäli he haluavat vierailla New Yorkin museoissa. DNAinfo-sivuston mukaan useat kaupungin museoista, kuten Solomon R. Guggenheim -museo, The Museum of Modern Art ja The Brooklyn Museum ovat kieltämässä tai jo kieltäneet selfie-keppien käytön.

The Museum of Modern Art kielsi kepit asiakkaiden ja näytteillä olevien esineiden turvallisuuden parantamiseksi, mutta ilman apuvälineitä otettujen selfie-kuvien ottaminen on edelleen salittua. Sen sijaan esimerkiksi Guggenheim-museo ei salli kuvien ottamista missään muodossa. Selfie-keppien päätymisen kiellettyjen esineiden listalle uskotaan yleistyvän museoissa lähitulevaisuudessa.