Tutkimus: Suklaa addiktoi pahemmin kuin seksi, kahvi ja alkoholi

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Suklaa on monen ihmisen pahe ja kun sitä sortuu syömään siihen saattaa jäädä koukkuun. Suklaa myös liittyy hyvin olennaisesti moniin juhliin kuten esimerkiksi jouluun, syntymäpäiviin ja ystävänpäivään. Metro-lehti kertoo British Heart Fundation -säätiön tekemästä uudesta tutkimuksesta, jonka mukaan suklaa saa ihmiset poikkeuksellisen riippuvaiseksi.

Tutkimuksessa oli 3.000 aikuista, joista yksi kolmasosa myönsi syöneensä suklaata matkustaessaan töistä kotiin. Lähes puolet osallistuneista myönsivät piilottaneensa suklaapapereita peittääkseen sen, miten paljon he oikeasti syövät suklaata.

British Heart Fundation kertoo suklaan tekevän niin riippuvaiseksi, että siitä on hankalampaa päästä irti kuin alkoholista, kofeiinista tai seksistä. Näistä syistä säätiö yllyttää ihmisiä osallistumaan DECHOX-nimiseen tempaukseensa, jonka idea on se, että ihmiset luopuvat suklaasta maaliskuun ajaksi ja pidentävät oman sydämensä elinaikaa.