Nirvanan klassikko soitettiin selloilla – upea versio!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Nirvanan Smells Like Teen Spirit -kappale on versioitu monta kertaa, mutta mikään ei ole tullut lähellekään alkuperäistä. Kurt Cobainin ääni on niin raaka ja vangitseva, että kappale tuntuu tarvitsevan juuri sitä lähteäkseen lentoon. Nyt kaksi sellistiä on tehnyt kuitenkin version, joka nostaa ihon kananlihalle.

2CELLOS-niminen bändi koostuu kahdesta selloa soittavasta miehestä. He ovat ottaneet vähän rajumman otteen sellosta, jota yleisimmin pidetään klassisen musiikin soittimena. Miehet aloittavat kappaleen vahvalla asenteella, rauhoittuvat ensimmäisen osan alussa ja yltyvät jälleen kertosäkeen lähentyessä kunnolla ja ottavat katsojalta luulot pois.

2CELLOS-bändin sellistit soittavat kappaleen sähköselloilla ja niistä lähtevien äänien monialaisuus on melko uskomaton. Versiosta upean saattaa myös tehdä se, että siihen voi kuvitella päälle Kurtin raspin lauluäänen eikä kuulijan tarvitse pettyä kenenkään samaan suoritukseen yrittävän laulamiseen.