Nintendon hittipelistä tehdään Netflix-televisiosarja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

The Legend of Zelda kuuluu Nintendon suosituimpiin pelisarjoihin. Hyrulen fantasiamaailmaan sijoittuvissa peleissä seurataan nuorta Link-sankaria, jonka tehtävänä on useimmiten suojella Zelda-nimistä prisessaa pahalta Ganonilta. Tähän mennessä virallisia The Legend of Zelda -pelejä on julkaistu jo 17 kappaletta.

Monet videopelien ystävät ovat haaveilleet Zeldan kääntymisestä elokuvan tai televisiosarjan muotoon. Tämä toive saattaa toteutua lähitulevaisuudessa, sillä The Wall Street Journal -lehden mukaan suoratoistopalvelu Netflix on tuottamassa The Legend of Zelda peleihin perustuvaa televisiosarjaa. Yhtiön suunnitelmissa kerrotaan olevan luoda eräänlainen koko perheelle soveltuva versio HBO:n huippusuositusta Game of Thrones -sarjasta.

Netflixin kerrotaan työstävän sarjaa tiiviissä yhteistyössä Nintendon kanssa. Ensimmäinen The Legend of Zelda -peli julkiastiin Nintendo Entertainment System -konsolille jo vuonna 1987. Sarjan tuorein osa ilmestyy Wii U -konsolille näillä näkymin vielä tämän vuoden puolella.