Tyttö ihmetteli mystistä lihomistaan – uskomaton syy löytyi viimein

Terveys · Annukka Heikkilä

20-vuotias opiskelija Kate Archibald ihmetteli lihomistaan, kunnes paljastui, että hän kärsii melko harvinaisesta unihäiriöstä, jonka vuoksi hän syö unissaan. Omituisin asia, jonka Kate on syönyt nukkuessaan on hänen mukaansa ollut kokonainen iso kiekko cheddar-juustoa.

Ensimmäisen opiskeluvuotensa aikana Kate lihoi kolme vaatekokoa isommaksi ja alkoi ihmettelemään, mistä se voisi johtua. Hän joutui myös aika ajoin sanaharkkaan muiden asunnossa asuvien kanssa siitä, että ruokaa oli kadonnut jääkaapista. Kate kuitenkin piti vahvasti puoliaan ja vakuutti, ettei hän ollut syönyt mitään.

Eräänä aamuna Kate heräsi useiden suklaapatukoiden käärepaperien keskeltä ja alkoi epäilemään, että hän syö unissaan. Hänelle todettiin yöllinen syömishäiriö, joka oli tullut sivuvaikutuksena hänen ADHD-lääkityksestään.

Kate kertoi, että hän heräsi aamuisin aina omituisen kylläisenä. Yhtenä yönä hän oli syönyt kokonaiset kolme annosta spaghetti bolognesea ja tehnyt vielä paahtoleivänkin. Omituisin asia, mikä jääkaapista oli eräänä yönä kadonnut yösyömisen seurauksena oli täysi kiekko cheddar-juustoa.

Kate on syönyt öisin useiden tuhansien kilokaloreiden edestä suklaata, juustoa, perunalastuja ja isoja ruoka-annoksia. Mirror-lehden mukaan Kate yösyö edelleen pari kertaa viikossa, mutta yrittää pitää painonsa kurissa käymällä päivisin kuntosalilla. Katen kämppäkaverien suurin huolenaihe on tällä hetkellä se, että Kate alkaisi valmistamaan ruokaa yöllä laittaen unissaan esimerkiksi uunin tai keittolevyn päälle.