Mullistava uutuus Teslalta – kotitalouksien sähkö varastoidaan akkuihin?

Digi · Stara.fi

Automaailman sähköautoillaan kertaheitolla mullistanut Tesla kehittää koko ajan uusia teknologisia innovaatioita erityisesti akkuteknologian saralla. Nyt yhtiön toimitusjohtaja Elon Musk on paljastanut seuraavan maailmaa mullistavan tuotteensa. Hän vihjasi nimittäin kotitalouksia koskevasta uutuudesta.

Tesla työstää parhaillaan kotitalouksiin tarkoitettua akkujärjestelmää. Suunnitelmat ovat jo valmiita ja tuotanto voidaan aloittaa puolen vuoden kuluttua. Tuotteen virallisen esittelyn ajankohtaa ei ole vielä tiedossa, joten myös projektin tarkemmat tiedot perustuvat vielä huhuihin, The Verge uutisoi.

Arvioiden mukaan kyseess on akkujärjestelmä, jossa kotitalouksien käyttämää sähköä voidaan saada uudenlaisesta akustosta. Vahvistamattomien huhujen mukaan Teslan järjestelmä voisi antaa sähköä keskikokoiseen kotiin peräti viikon ajaksi. Mahdollisesti tulossa on siirrettävä akusto, jota voi käyttää sekä autossa että kotona. Musk kertoi aiemmin toivovansa, että kuluttaja voisi tulevaisuudessa ottaa Teslan akun mukaansa ja käyttää sen sähkövirtaa kotonaan.