Mies kalasti jättimäisen myrkkykalan – kuin avaruusolio

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Mississippin osavaltiosta kotoisin oleva Jason Jones lähti viime lauantaina kalastamaan Daphin Islandin läheisyyteen, mutta mies ei todennäköisesti osannut arvata minkälaisen saaliin hän saisi. Jasonin koukkuun tarttui jättiläismäinen siipisimppu-kalalajin edustaja.

Siipisimput tunnetaan niiden kirjavasta, jopa avaruusoliota muistuttavasta ulkomuodosta ja myrkkyä sisältävistä piikeistään. Myrkky ei ole yleensä tappavaa ihmisille, mutta se aiheuttaa äärimmäistä kipua, hengenahdistusta ja pahoinvointia. Jason Jonesin kalastama lajin edustaja saattaa olla suurin tähän mennessä koskaan napattu siipisimppu.

Aikaisemmin suurin saaliiksi päätynyt lajin edustaja painoi International Game Fish Association -kalastusjärjestön mukaan 0,74 kiloa painava. Jason Jonesin nappaama kala on hieman raskaampi, sillä se painaa The Sun Herald -lehden mukaan 0,76 kiloa. Miehen mahdollinen ennätys odottaa vielä Mississippi Department of Marine Resources -viraston vahvistusta.