17-vuotialla oli liian suuri penis – maailman ensimmäinen pienennusleikkaus tehty

Terveys · Annika Kela

Amerikkalainen nuori mies oli hakeutunut lääkärin vastaanotolle keskustelemaan peniksen pienennysleikkauksesta. Nuoren miehen penis oli kasvanut niin valtavaksi, että seksin harrastaminen oli täysi mahdottomuus.

Lääketieteellisen Journal of Sexual Medicine -julkaisun mukaan pojan penis oli lepotilassa 17,70 senttimetriä pitkä ja sen ympärysmitta oli 25,40 senttimetriä. Penis oli kasvanut pallomaiseen muotoon ja lääkärin raportin mukaan sen koko ei muuttunut erektion aikana, vaan miehuudesta tuli ainoastaan kova.

Daily Mail -lehden mukaan teinipojan pyyntö tulla operoiduksi oli lääkärille hänen uransa mielenkiintoisimpia hetkiä. Kokeneelle urologille tarjoutui tilaisuus kirurgien kanssa kokeilla peniksen pienennysleikkausta ensimmäistä kertaa maailmassa.

Leikkaus on nyt suoritettu, ja se oli leikkauslääkäreiden mukaan menestys. Toipumisprosessin jälkeen teinipoika on ollut tyytyväinen tulokseen. Lääkäreiden ansiosta pojan elämä tulee saamaan uusia ulottuvuuksia.