Seksilelujen aiheuttamat onnettomuudet rajussa kasvussa – yllättävä syyllinen

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Menestyneen Fifty Shades of Grey -kirjasarjan elokuvan suosion uskotaan olevan syy siihen, miksi seksileluihin liittyvät onnettomuudet ovat kasvaneet viime vuosina räjähdysmäisesti.

Vuonna 2011 ensiapua tarvittiin noin 1.750 tapauksessa, joihin liittyi jokin seksilelu. Menestyskirja Fifty Shades of Grey julkaistiin samana vuonna, minkä jälkeen luku on kasvanut huimasti. Vuonna 2012 seksileluja sisältävät tapaturmat kasvoivat huomattavasti ja ensiapua tarvitsevia oli yli 2.500.

Tapauksista 83 prosenttia oli sellaisia, joissa kehon sisälle oli laitettu jokin vieras esine, joka oli sen jälkeen jumiutunut sinne. 58 prosenttia potilaista oli miehiä, joista suurin osa oli 40 – 50 -vuotiaita ja vanhin miespotilas oli 85-vuotias. Naispotilaiden keskimääräinen ikä oli 20 – 30 vuotta ja vanhin naispotilas oli 67-vuotias.