Hyvästi käsin kirjoittaminen – kone kirjoittaa ”käsin” kirjeet ja kortit

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kouluissa on tuskasteltu jo vuosikausia nettinatiivien oppilaiden kirjoitustaidon kanssa, sillä yhä useampi oppii jopa ennen kouluun menoa kirjoittamaan esimerkiksi tablet-tietokoneilla. Näin ollen kynällä kirjoittaminen ja varsinkin kaunokirjoitus ovat katoavaa kansanperinnettä.

Kehitys kehittyy, sanotaan, ja nyt edellä mainittu kehitys on osaltaan nopeutumassa uudenlaisen laitteen ansiosta. Newyorkilainen Bond-yritys on nimittäin ryhtynyt tarjoamaan palvelua, jossa sen kehittämä kone kirjoittaa kirjeet ”käsin” aitoa kynää liikutellen. Tulos näyttää siltä kuin kirje olisi tosiaan kirjoitettu itse. Asiakas saa itse valita haluamansa kirjoitustyylin. Tekstin syöttäminen onnistuu älypuhelimella.