Tämän nukkumisasentosi paljastaa sinusta

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Professori Chris Idzikowski on tutkinut, mitä erilaiset nukkumisasennot kertovat nukkujasta ja miten asennot liittyvät terveyteen. Vatsallaan nukkuvien ruoansulatus toimi yöllä paremmin, kun selällään nukkujat kuorsasivat todennäköisemmin ja saivat huonommat yöunet.

Monet voivat ajatella nukkuvansa yön aikana monessa eri asennossa, mutta totuus oli kuitenkin se, että vain viisi prosenttia ihmisistä nukkuu joka yö eri asennossa. Idzikowski listasi, mitä kuusi yleisintä nukkumisasentoa kertovat nukkujasta.

1. Sikiöasento kyljellään

Sikiöasennossa nukkuvat ovat luonteeltaan kovapintaisia, mutta sisältä pehmeitä. He saattavat olla aluksi ujoja tavatessaan uuden henkilön, mutta rentoutuvat nopeasti. 41 prosenttia tuhannesta tutkitusta nukkuivat tässä asennossa ja heistä yli kaksinkertainen määrä oli naisia.

2. Kyljellään makaava tukki

Tässä asennossa ihminen nukkuu kyljellään tikkusuorana. Tässä asennossa nukkuvat ovat rentoja ja sosiaalisia ihmisiä, jotka tykkäävät erottua joukosta. He luottavat herkästi uusiin ihmisiin ja saattavat olla jopa hiukan sinisilmäisiä.

3. Kyljellään, jalat suorana ja kädet edessä

Tässä asennossa ihminen nukkuu kyljellään kädet eteenpäin ojennettuna ikään kuin ne hapuilisivat jotain. Persoonaltaan nämä ihmiset ovat avoimia, mutta myös kyynisiä. He ovat päätöksenteossa hitaita, mutta kun jokin asia on päätetty siinä pysytään.

4. Selinmakuulla suorana, kädet vartalon vieressä

Suorana selinmakuulla nukkuvat ihmiset ovat varautuneita ja hiljaisia. He eivät pidä hössötyksestä, mutta asettavat itselleen ja toisilleen korkeat tavoitteet.

5. Vatsallaan kädet ylhäällä tyynyn ympärillä

Tässä asennossa nukkuva on seurallinen ja jopa tungetteleva muita kohtaan. Hän ei pidä kritiikin ottamisesta eikä intensiivisistä tilanteista. Hän saattaa olla herkkänahkainen.

6. Selällään käden ylhäällä tyynyn ympärillä

Nämä nukkujat ystävystyvät helposti, ovat hyviä kuuntelijoita ja tarjoavat apuaan. He eivät halua olla huomion keskipisteenä.