Hakkeriryhmä varastanut pankeista jopa 1 000 000 000 dollaria

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tietotekniikan aikakaudella pankkiryöstökin onnistuu yhä useammin virtuaalisesti vaikkapa omalta kotisohvalta sen sijaan, että ryöstäjät heiluttelisivat aseita pankkikonttorissa. Nyt viranomaisten tietoon on tullut mahdollisesti maailmanhistorian suurin pankkiryöstö.

Bloombergin mukaan kansainvälinen The Carbanak -hakkeriryhmä on onnistunut vuodesta 2013 alkaen varastamaan eri pankeilta yhteensä jopa miljardin dollarin verran rahaa, jotka hakkeriryhmä on siirtänyt perustamilleen tileille. Tapauksen paljasti Kaspersky Lab -tietoturvayhtiö.

Rikollisten kohteena on ollut jopa 100 eri pankkia ja muita rahaliikennettä liikuttelevia yrityksiä ympäri maailmaa ainakin 30 maassa. Jokaisella hakkerointikerralla siirtyi jopa 10 miljoonaa dollaria. Yhä edelleen toiminnassa olevan hakkeriryhmän toimia tutkivat parhaillaan useat kansainväliset poliisiorganisaatiot.