Neuvostoliiton mystinen bussipysäkki-ilmiö ihmetyttää

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kanadalainen valokuvaaja Christopher Herwig kiinnostui taannoin Euroopan-matkallaan tehdystä havainnostaan. Mies nimittäin huomasi, että entisen Neuvostoliiton valtioissa oli havaittavissa sen aikainen outo villitys bussipysäkkien muodossa.

Maiden bussipysäkeistä oli tehty taideteoksia. Arkkitehtuurillisesti säväyttävät rakennelmat kiehtoivat Herwigiä niin suuresti, että hän päätti kiertää ympäri entisen Neuvostoliiton aluetta kuvaamassa erilaisia bussipysäkkejä. Kuvaaja on tehnyt aikaansaannoksistaan upean videon ja sen lisäksi mies on järjestänyt valokuvagallerioita, joissa hän esittelee teoksiaan. Christopher Herwig on huomannut ilahduttavan ja kiehtovan erilaisuuden Neuvostoliiton ajassa, joka on monelta jäänyt huomaamatta.

Herwigin kunnianhimoinen projekti kesti 12 vuotta. Matkan varrelta räpsityt kuvat ovat kerrassaan ihmeellisiä. Kahta samanlaista bussipysäkkiä ei ole. Kuvaaja on päätti hakea Kickstarter-rahoitusta kirjalleen. Miehen projektia rahoitettiin ja kirjaa on alettu myydä. Miehen ansiosta nämä pysäkit on saatu kerättyä yksien kansien väliin ja niitä katsellessa ei voi muuta kuin ihmetellä tätä erikoista ja luovaa taidekokoelmaa.