Uutuuslampun valo kuin aito auringonpaiste: ”Kuin taikuutta!”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen talvi on tunnetusti erittäin pimeä, ja talvipäivänseisauksen aikoihin auriko näyttäytyy pilvettöminäkin päivinä vain muutaman tunnin ajan. Suomalaiset yrittävät kamppailla pimeyttä vastaan esimerkiksi kirkasvalolamppujen avulla, mutta ongelmaan saattaa tulla tehokkaampikin ratkaisu.

CoeLux on valojärjestelmä, joka matkii lähes täydellisesti luonnollista auringonvaloa nanoteknologian avulla. Keksintö käyttää nanopartikkeleita, jotka heijastavat LED-valon luomaa valoa hieman samaan tapaan kuin maapallon ilmakehä tekee auringon säteille.

Tämä luo vaikutelman oikeasta auringonpaisteesta ja sinisestä taivaasta. Keksintöä esitellään Lux Magazine -lehden videolla. Ainakin Youtube-videon perusteella CoeLuxin luomaa valoa ei juurikaan erota oikeasta auringopaisteesta.