10 syytä miksi aamulla treenaaminen kannattaa

Fitness · Annukka Heikkilä

Ihmiset jakautuvat monesti aamu-unisiin ja aamuvirkkuihin. Aamu-uniset suosivat yleensä urheilun harrastamista iltaisin, koska aamulla herääminen tuntuu niin vaikealta. Herääminen väsyneenä on kuitenkin monesti myös tahdonvoimasta kiinni jos ihminen on kuitenkin nukkunut jo ajallisesti tarpeeksi.

Elite Dailyn kolumnisti Ashley Fern on listannut kymmenen syytä, miksi aamulla treenaaminen kannattaa, vaikka herääminen tuntuisikin vaikealta.

1. Päiväsi alkaa energisesti

Vaikka aamulla herätessä olo ei olisikaan energinen on se sitä yleensä viimeistään treenin jälkeen. Treenin jälkeen olet jo kunnolla virkeä töihin tai kouluun mennessä ja energiaa riittää paremmin koko päiväksi.

2. Aamutreeni motivoi syömään koko päivän terveellisemmin

Aamulla tehty treeni vaikuttaa yleensä koko päivän aikana tekemiin ruokavalintoihin. Treeni motivoi syömään loppupäivästä terveellisemmin, että suorituksen teho ei menisi hukkaan. Iltatreenillä joidenkin ihmisten kohdalla yritetään lähinnä kompensoida päivän aikana tehtyä mässäilyä.

3. Voit tuntea itsesi hyväksi

Vertailu muihin ihmisiin ei kannata, mutta voit kuitenkin hyvällä omallatunnolla tuntea olosi hyväksi, kun tiedät olleesi jo aamulla ahkerampi kuin moni muu.

4. Voit säästää illat muihin menoihin

Kun treenaat aamulla ehdit tavata ystäviäsi töiden jälkeen ja käyttää loppupäiväsi hyvillä mielin tehden kaikkea aivan muuta.

5. Aamutreeni käynnistää aineenvaihdunnan

Aineenvaihdunta saa aamutreenin myötä tehostartin ja pysyy vilkkaampana koko päivän.

6. Saat luonnollisen hehkun

Sinun ei tarvitse olla edes raskaana saavuttaaksesi hehkuvan ja elinvoimaisen ihon. Pelkkä aamutreeni riittää.

7. Keskittymiskykysi paranee heti aamutuimaan

Pystyt keskittymään töihisi heti, kun pääset toimistolle etkä tarvitse enää aikaa päästäksesi hyvään rytmiin kiinni.

8. Saat treenata rauhassa

Kuntosaleilla on yleensä aamuisin enemmän tilaa kuin kello viiden jälkeen alkuillasta.

9. Aamutreeni auttaa pitämään unirytmistä kiinni

Kun kellosi on herättämässä kuudelta treenaamaan olet varmasti sängyssä jo kymmenen aikaan. Jos näin ei käy, olet ainakin aamutreenin jälkeen illalla niin poikki, että haluat mennä ajoissa nukkumaan.

10. Voit olla ylpeä itsestäsi

Aamutreenejä harrastava ihminen voi tuntea olevansa ylpeä itsestään. Instagram onkin monesti pullollaan aamulla seitsemältä kuvia henkilöistä, jotka ovat jo tulleet lenkiltä. Illalla treenaaminen on myös hyvä juttu, mutta ihmisiä, jotka jaksavat nousta varhain sängystä urheilun vuoksi pidetään usein poikkeuksellisen ahkerina ja aikaansaavina.