Erikoinen halaustempaus kadulla: ”Olen muslimi, leimattu terroristiksi”

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni ihmisryhmä, joka kuuluu uskontonsa tai ihonvärinsä vuoksi asumassaan maassa vähemmistöön voi kokea nimittelyä, leimaamista ja ennakkoluuloja. Nyt LiveLeak on julkaissut YouTube-kanavallaan videon eräästä sosiaalisesta kokeilusta.

Videolla mies on laitettu kadulle seisomaan silmät huivilla peitettynä. Hänen jalkojensa juurella on pahvi, jossa kerrotaan miehen olevan muslimi ja leimautuneen sen vuoksi terroristiksi. Toisessa pahvissa lukee, että hän luottaa ohikulkijaan ja kehottaa ohikulkijaa halaamaan häntä merkiksi siitä, että myös hän luottaa mieheen.

Monet kadulla kävelevät ihmiset käyvät halaamassa miestä. Niin nuoret, vanhat, miehet kuin naisetkin näyttävät luottamuksensa halaamalla miestä. Osa pysähtyy kuvaamaan koskettavaa tempausta ja yksi mies jopa pysäyttää autonsa keskelle vilkasta liikennettä tullakseen antamaan halauksen.