Hurjapäinen tempaus – pulkalla tulivuoren rinnettä alas 97 km/h

Viihdeuutiset · Annika Kela

Nicaraguassa elämysmatkoja järjestävät oppaat ovat keksineet oivan keinon tuoda lisäjännitystä turisteille. He ovat nimittäin alkaneet järjestää retkiä paikalliseen pulkkamäkeen, joka on alueella oleva aktiivinen tulivuori. Noin 27 euron hintaan saa kuljetuksen rinteeseen ja suojavarusteet.

Sen jälkeen mäenlasku onkin sitten omalla vastuulla. Hurjapäisestä kokeilusta riemastuneet turistit ovat kuvanneet pulkkailunsa videolle. Nokisen ja tuhkaisen mäen laskeminen ei ole arkajaloille tarkoitettu, sillä parhaillaan pulkalla voi saada jopa 97 kilometrin tuntivauhdin.

Daily Mail -lehden mukaan Cerro Negro -tulivuoren huippu on noin 800 metrin korkeudessa. Monet ovat saattaneet kokeilla hiekkadyyneillä laskettelemista, joten voisi olettaa, että tulivuorta pitkin laskeminen olisi joissain määrin samanlainen kokemus.

Rinteeseen jäähtynyt ja jähmettynyt magma on mustaa ja tuhkaista ainesta, joten laskijoiden silmät on suojattu lasein ja jokaisella laskijalla on oltava päällään haalarit. Ihmisille, joilla on mieltymys kokeilla erikoisia ja eksoottisia lajeja, voisi tulivuorella pulkkailu olla yksi hyvä vaihtoehto.