15-vuotias yrittäjä tienaa puoli miljoonaa vuodessa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Newyorkilainen Noa Mintz on perustanut Nannies with Noa -nimisen yrityksensä kolme vuotta sitten ollessaan vain 12-vuotias. Nyt 15-vuotias tyttö on saanut tehtyä yrityksestään todella menestyksekkään ja hän tienaa vuodessa puoli miljoonaa dollaria.

Noan perustama lastenhoitoyritys työllistää tällä hetkellä 25 täysipäiväistä lastenhoitajaa ja 50 lastenvahtia New Yorkin ja Hamptonsin alueella. Noa kertoi Today-ohjelman haastattelussa olevansa yrittäjä, mutta myös ihan tavallinen teini-ikäinen tyttö, jolla on paljon kotiläksyjä, välillä yövieraita ja että hän pitää elokuvissa käymisestä.

Nannies with Noa sai kimmokkeen siitä, kun Noa ei ollut tyytyväinen äitinsä valitsemaan lastenhoitajaan. Noa etsi itselleen uuden hoitajan ja alkoi auttamaan myös perhetuttuja ja sukulaisiakin löytämään sopivat lastenhoitajat ja -vahdit kotiinsa. Yritys on kasvanut parin vuoden aikana menestyksekkääksi bisnekseksi ja Noa tienaa tällä hetkellä noin 480.000 dollaria.

Noa päätti astua hetkeksi taustalle omasta yrityksestään ja keskittyä opiskeluihinsa. Hän palkkasi yrityksensä toimitusjohtajaksi 26-vuotiaan Allison Johnsonin, joka hoitaa tällä hetkellä samoja työtehtäviä, jotka kuuluivat aiemmin 15-vuotiaalle Noalle.