Pierunsa voi jakaa nyt kavereille somessa – parhaat listataan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Markkinoilta löytyy jo lähes mitä tahansa elämän osa-aluetta helpottavia älypuhelinsovelluksia. Halusipa sitten keskustella kavereidensa kanssa helposti, tarkkailla syömiensä kalorien määrää tai vaikkapa nauhoittaa musiikkiaan puhelimeensa, löytyy jokaista käyttötarkoitusta varten oma sovelluksensa.

Fartners
Fartners

Nyt myös pierujen ystäville on kehitteillä oma älypuhelinsovelluksensa. Fartners on eräänlainen sosiaalisen median muoto, joka kehittelijöidensä mukaan yhdistää ihmisiä heidän peräilmansa avulla. Käyttäjät voivat nauhoittaa sovelluksen avulla pierunsa, ja jakaa ne koko maailman kesken.

– Fartners on vähän kuin Twitter, jossa voit seurata ystäviäsi ja julkkiksia, ja he vuorostaan voivat seurata sinua. Sen sijaan että jakaisit mitä ikinä päässäsi liikkuu kuten muissa sosiaalisen median muodoissa, jaat takapuolestasi tulevat kaasut, Fartnersin suunnittelijat julistavat.

Mikäli pieruihin keskittyvä sosiaalinen media kuulostaa houkuttelevalta ajatukselta, voi projektia tukea rahallisesti Fartnersin IndieGoGo-sivulla. Sivuilta on mahdollisuus myös tilata pieru- ja peppuaiheisia oheistuotteita, kuten Farth Vader -paitoja.