NASA havaitsi valoja kääpiöplaneetalla – tiedemiehet ymmällään

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltojen avaruushallinto NASA tutkii aktiivisesti meitä ympäröivää avaruutta ja kertoo joistain löydöksistään julkisuudessa. Nyt NASA on ilmoittanut löytäneensä Ceres-kääpiöplaneetalta outoja valoja, joiden alkuperästä edes tiedemiehillä ei ole minkäänlaista varmuutta.

NASA
NASA

Pluton kanssa samaan kääpiöplaneetoiden sarjaan lukeutuva Ceres on yksi suurimpia taivaankappaleita Marsin ja Jupiterin välillä. Maasta lähetetty luotain lähestyy parhaillaan Ceresiä ja sen pitäisi ohittaa planeetta 6. maaliskuuta.

NASA julkaisi kuvan, joka on ikuistettu 19. helmikuuta ja jossa näkyy kaksi outoa valoa. Kuva on ikuistettu melko läheltä, noin 50.000 kilometrin etäisyydeltä. Aiemmin Ceresillä on tehty havainto yhdestä valosta, mutta tuoreissa kuvissa valoja onkin kaksi.