Uusi apukuski autoon – älykäs, hiljainen ja antaa oikeita ohjeita

Viihdeuutiset · Stara.fi

Moni autoilija kaipaisi vierelleen väsymätöntä apukuskia, joka ei kuitenkaan pitkästyttäisi tarinoinnillaan. Nyt sellainen on tulossa autoihin ja älypuhelimiin, kun CarVi-niminen laite saapuu lähitulevaisuudessa kauppoihin.

CarVi
CarVi

Parhaillaan joukkorahoitusta hakeva CarVi auttaa autoilijoita toimimaan liikenteessä turvallisemmin ja tehokkaammin. Erityisesti vanhuksille ja ajamista jännittäville suunniteltu laite seuraa sekä kuljettajan ajotapaa että myös ympärillä liikkuvaa liikennettä ja tarvittaessa varoittaa vaarasta reaaliajassa.

CarVin varsinainen laite asetetaan tuulilasille. Laite sisältää videokameran, jonka avulla tietokone seuraa edessä olevaa liikennettä. Laite myös tallentaa kuljettajan ajotavan, jota voidaan myöhemmin parantaa. IndieGoGo-palvelussa laitteen hinta on alustavasti 499 dollaria.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.