Lumensade villitsi munkit – lumisotaa luostarin katolla

Viihdeuutiset · Annika Kela

Tänä talvena lumimyrskyt ovat piinanneet myös monia eteläisiä maita, joissa lunta nähdään vain harvoin. Siitä hyvänä esimerkkinä on Israel, jossa todistettiin äskettäin lumimyrsky, joka peitti Jerusalemin paksuun lumikerrokseen.

Vaikka lumentulo tietää useissa maissa lisää haasteita arkeen, ovat eräät jerusalemilaiset osanneet ottaa lumesta kaiken ilon irti. Lumen peittämää kaupunkia hämmästellyt asukas on kuvannut videolle erikoisen näyn läheisen luostarin katolla. Rooman katolisen kirkon fransiskaanimunkit nimittäin innostuivat leikkimään lumisotaa.

Hulvaton lumirieha sai alkunsa siitä, kun yksi munkeista heitti toista lumipallolla. Siitä seurasi kattojen yllä raikuva naurahtelu ja pian kaikki munkit viskelivät toisiaan lumipalloilla. Kuvaaja ei kyennyt pitämään pokkaansa vaan nauroi munkkien pelleilylle. Lumentulo oli saanut munkeissa aikaan leikkimielisen reaktion.