Suomalaismies muutti leivänpaahtimen Nintendo-pelikonsoliksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuonna 1987 Euroopan markkinoille saapunut Nintendo Entertainment System lukeutuu kaikkien aikojen suosituimpiin ja rakastetuimpiin pelikonsoleihin. Vaikka 8-bittinen teknologia on jo aikoja sitten vanhentunut uusien laitteiden rinnalla, löytyy NES-konsolille edelleen oma vannoutunut fanikuntansa.

Suomalaistaiteilija Jarno Kotavuopio on herättänyt kansainvälistä huomiota muuttamalla vanhan leivinpaahtimen toimivaksi Nintendo Entertainment System -konsoliksi. Nintoaster 2.0 -nimen saanut näyttävä laite on jo toinen laatuaan, sillä kyseessä on paranneltu versio aikaisemmasta Nintoaster 1.0 -konsolista.

Nintendon ja leivänpaahtimen välimuotoa esitellään tarkemmin tuoreella Youtube-videolla ja Jaki33-nimimerkkiä käyttävän taiteilijan Deviantart-sivulla. Viimeksimainitulla sivulla voi tutustua jopa otteisiin Nintoasterin ikiomasta ohjekirjasta.