Sairaala lähetti kuolleelle potilaalle tekstiviestin: ”Mitä mieltä olit palvelustamme?”

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Edesmennyttä poikaansa surevat vanhemmat joutuivat käymään läpi poikansa omaisuutta hänen kuolemansa jälkeen. Vanhempien tyrmistykseksi he löysivät poikansa puhelimesta tekstiviestin häntä hoitaneelta sairaalalta, missä pyydettiin poikaa arvioimaan sairaalan antama palvelu.

42-vuotias Darren Wood sai sydänkohtauksen ja hänet kiidätettiin Leeds St Jamesin sairaalaan. Mies kytkettiin sairaalassa elintoimintoja ylläpitäviin laitteisiin, mutta hän menehtyi samana yönä. Sairaala teki tapahtuman jälkeen nolon virheen lähettäessään heidän hoidossaan menehtyneelle potilaalle tekstiviestin.

Surevat vanhemmat John ja Patricia Wood olivat löytäneet sairaalan lähettämän tekstiviestin poikansa puhelimesta. Viestissä oli pyydetty Darrenia arvioimaan saamansa ensiapu ja palvelu asteikolla yhdestä kuuteen. Tekstiviestissä kysyttiin myös, että suosittelisiko Darren sairaalan palveluita muille.

Viestin lähteminen menehtyneen miehen numeroon oli ilmiselvästi virhe, jota on pahoiteltu suuresti ja vanhemmilta pyydelty anteeksi. Daily Mail -lehden mukaan myös Leeds Teaching Hospitals NHS on ollut pahoillaan tekemänsä virheen vuoksi ja pyytänyt anteeksi viestin aiheuttamaa lisästressiä suruaikana.