Äidin sinnikkyys palkittiin – avustajakoira pääsee kouluun pojan kanssa

Viihdeuutiset · Annika Kela

Miamilainen yksinhuoltajaäiti on voittanut oikeudessa kiistan poikansa koulua vastaan. Koulu oli kieltänyt perheenäitiä tuomasta avustuskoiraa oppitunneille pojan kanssa. Erityiskoulua käyvälle seitsemänvuotiaalle Anthony Merchantelle ei ole turvallista käydä koulua ilman avustajan läsnäoloa.

Ennen oikeuden antamaa päätöstä perheenäiti oli joutunut itse osallistumaan poikansa oppitunneille, sillä koiran läsnäolo tunneilla oli kielletty. Anthonylla on CP-vamman lisäksi epilepsia ja kohtausten varalta pojalla täytyy olla avustaja.

Anthonylla on on hänen omasta mielestään maailman paras avustaja, sillä hänen paras ystävänsä Stevie on avustuskoira. Metro-lehden mukaan koira on koulutettu huolehtimaan pojasta ja ilmoittamaan, mikäli poika on saamassa kohtauksen tai tarvitsee ihmisten apua.

Oikeuden antaman päätöksen mukaan Anthony saa jatkossa ottaa Stevien mukaan kouluun. Anthonyn perhe on päätöksestä riemuissaan. Perheenäiti on huojentunut päätöksestä, sillä Stevien avulla perheen arki tulee kokemaan suuren helpotuksen ja ennen kaikkea Anthony on asiasta iloinen.