Keisarinleikkaus tienposkessa – poikanen pelastettiin kuolleen vompatin sisältä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Vompatti oli Australiassa jäänyt auton alle ja eläimen raato oli jäänyt autotielle. Kaksi kaverusta olivat huomanneet vompatin ja pysähtyneet autolla siirtämään raatoa tien sivuun. Kun miehet olivat alkaneet liikuttamaan vompattia he olivat huomanneet, että sen sisällä liikkuu poikanen.

21-vuotias Dmrenzo Kotze ja 20-vuotias Chris Dimasi ryhtyivät neuvokkaina tuumasta toimeen ja päättivät suorittaa vompatille hätäsektion tien sivussa. Kotze ja Dimasi hakivat kotoaan leikkaukseen sopivan veitsen ja palasivat paikalle, mihin olivat eläimen jättäneet. Dimasi alkoi veitsen avulla vapauttamaan poikasta kuolleen emon vatsasta ja Kotze kuvasi tämän epätavallisen tapahtuman videolle.

Jefferyksi nimetty vompattivauva painoi syntyessään vain 247 grammaa ja on tällä hetkellä eläintenpelastuslaitoksella hoidossa niin pitkään, että se on tarpeeksi vahva palatakseen luontoon. Kahden nuoren miehen mallikkaan toiminnan ansiosta pikkuinen vompatti sai nyt uuden mahdollisuuden elää.